Social

Sute de bacauani nu au acces la analizele gratuite

Locuitori din Bacau nu si-au primit nici acum taloanele medicale aferente Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei.

Numeroasele plangeri, semnalate prin intermediul presei, ale cetatenilor vaduviti de taloanele medicale aferente Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei au determinat institutiile bacauane implicate in distribuirea acestora sa ia atitudine.

Conducerile Directiei Regionale de Posta (DRP) Bacau, Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) si Casei Judetene de Asigurari deSanatate ( CJAS ) au recunoscut deschis ca sunt probleme in implementarea Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei (PNESSP), in ceea ce priveste distribuirea taloanelor medicale catre cetateni. Cea mai recenta problema semnalata este legata de "poposirea" la CJAS Bacau, in urma cu doua saptamani, a unui sac de plicuri cu taloane care ar fi trebuit sa ajunga la cetateni inca din iulie 2007 .

In legatura cu acest subiect, Silvia sova, director operational DRP Bacau, a declarat: "Speram ca a fost un caz izolat, ca nu se va mai intampla". "Distribuireataloanelor se efectueaza la domiciliul cetateanului, iar daca acesta nu-i gasit acasa, se lasa instiintare, astfel incat in urmatoarele doua zile persoana isi poate ridica plicul de la oficiul postal.

Taloanele neridicate se retransmit Centrului de Prelucrare al Casei de Expeditii Bucuresti, unde se prelucreaza informatiile in termen de 30 de zile, dupa care plicurile sunt returnate CJAS", a mai explicat sova. Potrivit acesteia, retururile provin in mare parte din mediul rural.

In ce priveste eventualele nemultumiri cu privire la activitatea de distribuire a taloanelor de catre factorii postali, directorul DRP Bacau a declarat ca cetatenii  pot depune reclamatii fie la sediul Regionalei, fie la Oficiul Judetean. Despre "itinerarul" taloanelor CJAS-ul s-a aflat abia in urma cu cateva zile, in cadrul unei intalniri la nivel judetean cu reprezentantii ASP si DRP.

"Ne-am intalnit saptamana trecuta si am aflat circuitul taloanelor, care este stabilit printr-un protocol national incheiat intre CNAS si Posta Romana ", a declarat dr. Mihai Ichim, director interimar al CJAS Bacau. In prezent, la CJAS Bacau sunt depozitate peste 50.000 de plicuri cu taloane care isi asteapta proprietarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea