Social

Suspectii de terorism, supravegheati online in Germania

Membrii guvernului german au aprobat controversatul proiect de lege care permite politiei sa spioneze pe internet calculatoarele persoanelor suspectate de terorism. Dupa luni de tergiversare, coalitia formata din conservatori (CDU) si social-democrati (SPD) a reusit in cele din urma sa surmonteze conflictul dintre ministrul de interne , Wolfgang Schauble, si cel al justitiei, Brigitte Zypries.

Chestiunea care era la originea dezacordului, autorizarea de a intra in casa unui suspect pentru a instala pe calculatorul acestuia un program de spionare , a fost scoasa din proiect la cererea SPD. In consecinta, proiectul ar putea fi validat in scurt timp si de parlament.

La sfarsitul lunii februarie, Curtea Constitutionala fusese de acord cu "perchezitiile online", in caz de amenintari concrete la adresa statului sau vietii unor persoane. Aceste masuri, care vor permite anchetatorilor sa vada de la distanta continutul calculatorului unei persoane suspectate de terorism, trebuie aprobate de judecatori, a mai decis Curtea. Daca privesc viata privata a suspectilor, datele culese nu pot fi folosite in nici un fel.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea