Social

#take out food #comenzi mancare #pregatiri concediu #plaja #salate

Surpriza! Cum se pregatesc romanii pentru plaja

Romanii vor sa arate bine pe plaja si sunt dispusi sa faca sacrificii in acest sens. Au renuntat la mancarurile grele si consuma mai multe salate, semn ca sunt constienti ca au nevoie de o dieta sanatoasa. De asemenea, chiar daca mancarea sanatoasa inseamna sa cheltuiasca mai mult, sunt dispusi chiar si sa faca un astfel de sacrificiu, consumand in medie 63 de lei din bugetul personal pentru o masa.

Pentru că vor să aibă o siluetă suplă la plajă, tot mai mulți români, în special femeile, renunță la pizza, ceafă de porc sau burgeri cu cartofi prăjiți și comandă preponderent salate ușoare. Potrivit datelor foodpanda.ro, de la începutul lunii mai și până în prezent, numărul comenzilor de preparate culinare de acest gen a înregistrat un avans de circa 50% comparativ cu media raportată anterior perioadei analizate. Topul orașelor în care se comandă cele mai multe salate este condus de București, urmat de Cluj-Napoca și Timișoara, conform datelor foodpanda.

”Creșterea temperaturilor influențează direct proporțional numărul comenzilor pentru mâncăruri ușoare de vară, salatele fiind preferate de majoritatea clienților. Cea mai mare cerere pentru astfel de sortimente culinare se înregistrează în intervalul orar 17.00 – 21.00, când oamenii se întorc de la birou și vor să se bucure de preparate cu număr redus de calorii, ca să poată obține mai ușor silueta perfectă pentru plajă. Datele înregistrate pe platformă arată că acest obiectiv este important mai ales pentru doamne și domnișoare, care sunt mai conștiincioase și comandă salate mult mai des față de bărbați”, declară Radu Bălăceanu, reprezentant al companiei.

Potrivit acestuia, aproximativ 70% dintre comenzile de salate înregistrate pe foodpanda sunt plasate de femei. ”Deși au scos din meniu mâncărurile grele, bărbații, spre deosebire de femei, nu pot renunța la fel de ușor și la carne. Astfel, cele mai multe salate comandate de aceștia conțin carne de pui. În schimb, femeile înlocuiesc acest aliment cu pește, creveți sau brânză”, completează Radu Bălăceanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea