Social

#sanatate #plictiseala # plictiseala apatica # studiu plictiseala

Surpriza! Cercetatorii au descoperit un nou tip de plictiseala

O noua forma de plictiseala, denumita apatica, a fost descoperita de cercetatorii din Germania, SUA si Canada, in cadrul unui studiu realizat recent.

Pana in prezent, oamenii de stiinta au identificat patru tipuri de plictiseala: plictiseala indiferenta, care arata o stare de relaxare si neimplicare, plictiseala de calibrare, care indica nesiguranta si o receptivitate crescuta la schimbari, plictiseala de explorare, caracterizata printr-o stare de neliniste si cautare, si plictiseala de reactanta, care este marcata de impulsul de a cauta o iesire dintr-o anumita situatie.

Acum, cercetatorii au descoperit ca exista si un al cincilea tip de plictiseala, cea apatica, care indica o stare generala de neajutorare.

Specialistii spun ca, in general, oamenii nu trec de la o forma de plictiseala la alta, ci sunt afectati doar de un anumit tip, in functie de personalitate. In cadrul studiului, s-a constatat ca cei mai multi oameni manifesta plictiseala apatica, in proportie de 36%.

"Faptul de a experimenta un anumit tip de plictiseala se datoreaza dispozitiilor specifice de personalitate. Rezultatele pun intr-o noua lumina discutiile referitoare la efectele pozitive sau negative ale plictiselii asupra invatarii si realizarii in viata", a declarat Thomas Goetz, autor al studiului.

Sursa foto:neclintit.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea