Social

#ostatici #interventie #mesaj #atac Algeria

Supravietuitor al atacului din Algeria: Am schimbat mesaje prin telefon cu unul dintre romani

Liviu Floria, un roman care a supravietuit atacului terorist din Algeria, a declarat ca, in perioada in care a fost baricadat in biroul din complexul de la In Amenas, a reusit sa schimbe mesaje prin telefon cu unul dintre romanii ucisi.

"Era luat ostatic. A fost ultimul lui mesaj catre mine: 'sunt ostatic'. Fusese ranit dimineata, era langa un englez grav ranit si probabil ca a ramas mai mult acolo incercand sa il salveze si a fost luat ostatic", a spus acesta, fara sa precizeze la care dintre cei doi romani morti in Algeria se refera.

Referitor la colegii sai romani care si-au pierdut viata in atentatul terorist, Floria a declarat ca "erau niste baieti fantastici, oameni de o calitate extraordinara, profesionala si morala".

Liviu Floria a mai povestit ca, dupa ce a reusit sa evadeze din complex, a parcurs 35 de kilometri, noaptea, prin desert, pe un teren cu pietre si bolovani.

Sute de muncitori algerieni si straini, printre care si romani, au fost luati ostatici, miercuri, de catre islamisti intr-un complex petrolier algerian drept razbunare la interventia militara franceza in Mali. Doi dintre ostaticii romani si-au pierdut viata, iar alti trei, printre care si Liviu Floria, au reusit sa se salveze singuri.

Sursa foto: tvrnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea