Social

#halloween

Superstitii de Halloween

Crezi in superstitii ? Sau crezi ca sunt niste prostii, carora stramosii nostri le dadeau crezare, din nestiinta? Oricum ar fi, superstitiile de Halloween sunt interesante si haioase. In apropierea sarbatorii de Halloween, oamenii tind sa devina mult mai superstitiosi ca de obicei.

Exista numeroase superstitii si mituri in care unii oameni cred cu tarie. Iata cateva dintre superstitiile care dau fiori reci de Halloween:

Daca in noaptea de Halloween auzi pasi in urma ta, nu te intoarce, s-ar putea ca Moartea sa fie in spatele tau. Daca te intorci, inseamna ca in curand vei muri

Fetele care duc o lumanare la un rau sau apa, pot vedea in aceasta noapte chipul celui sortit;

Fetele care duc la un rau intr-un vas un ou spart, pot vedea nu numai chipul celui sortit, dar si cum vor arata viitorii copii ; 

Daca un liliac a intrat in casa, e semn ca aceea casa este bantuita si fantomele au lasat liliacul sa intre in casa.

Daca un liliac isi face aparitia devreme si este foarte jucaus, inseamna ca va fi vreme frumoasa ;

Daca un liliac inconjoara o casa de trei ori, e semn de moarte;

Cel care in noaptea de Halloween va coji un mar si va avea cea mai lunga si continua coaja, va avea o viata lunga .

Daca arunci in spate coaja marului, initiala care se va forma in urma caderii, va fi initiala viitoarei perechi;

Daca ajungi la o intersectie si asculti vantul, vei afla cele mai importante lucruri care ti se vor intampla in urmatoarele 12 luni;

O persoana care este nascuta de Halloween poate vedea si vorbi cu spiritele;

Pentru ca spiritele sa nu patrunda in casa ta de Halloween, trebuie sa ingropi in fata usii, oase sau o poza a unui animal; 

Daca vezi un paianjen, acesta ar putea fi spiritul unei persoane iubite care te vegheaza;

Daca flacara unei lumanari de face albastra dintr-o data, inseamna ca un spirit este prin apropiere;

Daca bati in lemn, ghinionul va fugi de tine; 

O alta superstitie e cea legata de pisica neagra. O vorba veche spune ca acestea aduc ghinion. Stramosii credeau ca pisica neagra este o incarnarea a diavolului. In evul mediu, de Paste, pisicile negre erau arse. In schimb, in Marea Britanie, pisicile albe sunt cele care aduc ghinion.

Daca in noaptea de Halloween cei purta hainele pe dos si vei merge cu spatele, la miezul noptii vei vedea o vrajitoare pe cer.

In Marea Brtianie, pentru a vedea daca o femeie este sau nu vrajitoare, era aruncata in apa. Daca plutea, cu siguranta ca era vrajitoare. Daca se ineca, nu era vrajitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea