Social

# donatii alimente # irosire hrana # mancare nevanduta #supermarket

Supermarketurile, obligate sa doneze mancarea nevanduta

Marile magazine vor fi obligate sa doneze alimentele nevandute in termenul de valabilitate, in loc sa le distruga. De aceasta masura, menita sa previna irosirea mancarii, se vor bucura animalele. Insa doar in Franta. 

Decizia a fost votata unanim de parlamentarii francezi in aceasta saptamana, relateaza totb.ro. “Este scandalos sa vezi cum marile supermarketuri toarna inalbitor in containerele de gunoi, peste produse comestibile aruncate,” a comentat Guillaume Garot, parlamentarul socialist care a initiat acest proiect.

Francezii arunca fiecare, in medie, 20 de kilograme de mancare intr-un an, iar costul acestei risipe se ridica la circa 12-20 miliarde de euro.

Sub noua legislaţie, toate lanţurile de mari supermarketuri vor trebui să semneze contracte cu organizaţii caritabile care să faciliteze donaţiile de alimente, măsură prin care guvernul estimează că va înjumătăţi risipa de hrană din Franţa până în 2025. Produsele alimentare vizate sunt cele apropiate de termenul de garanţie, care vor fi oferite în scopuri caritabile, dar şi cele deja expirate, ce vor fi folosite pentru hrănirea animalelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea