Social

#cipru #alimente #furnizori #fmi #faliment #supermarketuri

Supermarketurile din Cipru au ramas fara alimente

Problemele din Cipru devin din ce in ce mai grave. Mai multe supermarketuri din insula au ramas fara alimente, iar locuitorii risca sa nu aiba cu ce sa hraneasca, daca autoritatile nu iau urgent masuri.

Situatia ar putea deveni si mai grava saptamana viitoare, daca bancile din Cipru, care sunt inchise de pe 15 martie, nu isi vor relua activitatea, mai ales ca furnizorii vor ca plata comenzilor sa se faca doar in numerar.

"Stocurile supermarketurilor sunt suficiente pentru inca doua sau trei zile. Daca nu se ajunge la o solutie curand, iar bancile raman inchise la inceputul saptamanii urmatoare, atunci vor fi probleme. Pericolul de a avea rafturi goale in supermarketuri este vizibil, avand in vedere ca furnizorii nu vor renunta la decizia lor si nu ne vor ajuta in aceasta situatie noua pentru Cipru", a declarat Andreas Hadjiadamou, presedintele Asociatiei Supermarketurilor din Cipru.

De asemenea, deoarece cipriotii au incercat sa isi scoata toti banii din banci, retragerile de la bancomate au fost limitate la 100 de euro. Daca autoritatile din Nicosia nu vor ajunge la un acord cu FMI si UE cat mai rapid, Cipru ar putea intra in faliment.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea