Social

#lege #supermarket #produs traditional

Supermarketurile ar putea fi obligate sa aiba rafturi cu produse traditionale romanesti

Doi deputati au depus in Parlament un proiect de lege care ar putea obliga supermarketurile sa ofere spatii de expunere pentru produsele alimentare si nealimentare traditionale romanesti.

Horea Uioreanu (PNL) si Mircia Giurgiu (PDL) sustin ca masura ar ajuta producatorii autohtoni.

"Am depus impreuna cu deputatul PDL Mircia Giurgiu un proiect de lege privind obligarea supermarket-urilor sa expuna spre comercializare produse alimentare si nealimentare traditionale romanesti, pe cel putin zece la suta din suprafata acestora. Blocajul la care recurg marile magazine de retail in ceea ce priveste produsele expuse afecteaza producatorii romani, iar masura noastra are ca scop sustinerea economiei autohtone. Cresterea consumului va sprijini redresarea economiei nationale", a spus Uioreanu, citat de Romanialibera.ro.

Spatiile vor fi destinate atat produselor recunoscute ca traditionale la nivel national, dar si cele locale, "cunoscute ca fiind traditionale in judetul respectiv".

"Ma astept la rezistenta din partea supermarket-urilor. Nu ne intereseaza sa sustinem rosiile din Africa de Sud si usturoiul din China, ci, mai degraba, ceapa de Turda sau branza de Nasal, din judetul Cluj", a mai spus deputatul Horea Uioreanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea