Social

#supermarket #duminica #valeriu tabara

Supermarketurile, amenintate cu inchiderea duminica. Crezi ca ar trebui sa ramana deschise?

Dupa mai multe propuneri legate inchiderea supermarketurilor duminica, deputatii vor acum ca angajatii marilor magazine sa fie platiti dublu in weekend.

Ideea unei zile pe saptamana in care hipermarketurile sunt inchise a fost preluata de la alte tari din UE. Chiar ministrul Agriculturii , Valeriu Tabara , spune ca aceasta ar fi o masura buna, care ar ajuta micii comercianti .

Mai multi deputati au depus o propunere care ar obliga marile magazine sa-si plateasca dublu angajatii sambata si duminica, masura care ar putea duce chiar la inchiderea acestora o zi sau doua pe saptamana.

Amendamentul prevede modificarea Codului Muncii pentru a mentiona plata dubla in weekend a celor aproape 50.000 de angajati din retail.

"La propunerea de modificare a Codului Muncii avem un amendament care prevede ca marile lanturi de supermarketuri care au activitate sambata si duminica sa caute formule de a plati cu cel putin 50% in plus pentru aceste zile, putand fi verificati de autoritatile locale", a declarat pentru Gandul deputatul Valeriu Steriu, vicepresedinte la Comisia de agricultura.

In cazul adoptarii prevederii, supermarketurile ar putea avea pierderi de pana la 25%, adica milioane de euro lunar. Pierderea lor se va transforma intr-o crestere a vanzarilor micilor comercianti cu pana la 50%.

Reprezentantii marilor retele comerciale spun insa ca masura are un caracter discriminatoriu fata de toti ceilalti angajati care lucreaza sambata si duminica, care nu vor fi platiti in plus.

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, si-a exprimat si el de curand sustinerea pentru o asemenea masura. Acesta a declarat ca constructia marilor supermarketuri in oras a fost "o greseala capitala" si s-a intrebat "de ce sa fie deschise supermarketurile toata saptamana?".

Presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu , a declarat pentru Gandul ca "fiecare business ar trebui lasat sa stabileasca cui vinde si cand vinde".

Esti de acord cu inchiderea supermarketurilor sambata si duminica?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea