Social

#luna plina #meteoriti #ploaie de stele #stele cazatoare

SuperLuna si ploaie de stele weekendul acesta

Weekendul acesta nu se doarme! Asta pentru cine e curios sa vada SuperLuna, dar si o ploaie de stele. Duminica, Luna va fi perfect plina si va straluci foarte puternic, iar impreuna cu Perseidele va crea un adevarat spectacol pe cer.

Este momentul intalnit o data la fiecare 14 luni, atunci cand astrul ceresc se afla la cea mai mica distanta de Pamant. Astfel, de duminica seara, dupa la ora 21.00, luna se va vedea cu 14% mai mare decat de obicei. Tot atunci se vor putea observa si Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi. Atunci, cerul va fi strabatut de pana la 80 de "stele cazatoare" pe ora, potrivit click.ro.

"Observatiile se pot face cu conditia sa se faca din afara oraselor unde avem poluare mare. Trebuie sa fie facute de la tara, de la munte", a declarat Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori.

In timpul fenomenului de SuperLuna, Pamantul, Soarele si Luna sunt aliniate, Terra aflandu-se intre Luna si Soare. Fortele grativationale exercitate pe Terra de Luna si Soare duc la cresterea si scaderea mareelor, fapt care i-a determinat pe unii sa creada ca exista o legatura intre SuperLuna si calamitatile naturale, precum cutremure, tsunami, inundatii, taifunuri si cicloane.

Sursa foto: abc.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea