Social

Super Bowl submineaza SUA

Finala campionatului profesionist de fotbal american va provoca pierderi de 780 de milioane de dolari companiilor din cauza timpului pierdut pentru discutii despre acest eveniment.

Fort Field din Detroit va fi duminica noaptea, dupa 24 de ani, gazda celui mai mediatizat si scump eveniment sportiv din SUA, finala campionatului profesionist de fotbal, Super Bowl . In acest an vor lupta pentru glorie si bani Pittsburgh Steelers si Seattle Seahawks, iar cea care va pierde va fi economia americana . Conform unui studiu efectuat de Challenger, Gray and Christmas, discutiile la locul de munca, pe marginea marelui meci, ar putea costa firmele de peste Ocean 780 de milioane de dolari, intr-o singura saptamina. Pierderile estimate se refera la saptamina in curs si iau in calcul un interval de zece minute petrecut pentru a discuta despre meci si a organiza pariuri . Studiul se bazeaza pe faptul ca 56,7 milioane de fani ai Super Bowl, angajati la firmele americane, sint platiti in medie cu 16,48 de dolari pe ora, respectiv 2,75 de dolari la fiecare zece minute pentru o saptamina de lucru de 40 de ore.

Angajatorii ar putea pierde, de asemenea, 156 de milioane de dolari incepind cu ziua urmatoare meciului, luni, si s-ar putea confrunta cu o mare absenta de la locurile de munca din partea celor care au sarbatorit pina tirziu in noapte victoria favoritilor. Evenimentul are parte de o uriasa mediatizare, fiind asteptata si in acest an o audienta de peste o suta de milioane de telespectatori, in fiecare an fiind, de altfel, lider de piata . Incasarile sint si ele pe masura, anul trecut costul a 30 de secunde de publicitate fiind de 2,6 milioane de dolari, in timp ce pretul din 2004 a fost de 2,4 milioane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea