Social

Suntem din ce in ce mai putini romani!

Din ce in ce mai putini romani. Aceasta este concluzia ultimului raport privind populatia Romaniei, fiind observat faptul ca sporul natural al lunii februarie a fost negativ, dupa tendinta clara din ultimii ani. Avertizarea privind scaderea numarului de persoane in tara noastra a tot fost facuta in ultimii ani, la inceputul lui 2008 specialistii spunand chiar ca pana in 2015 populatia romaniei va ajunge la 20,7 milioane de oameni.   

In luna februarie populatia Romaniei a scazut din nou, fiind inregistrat un spor natural negativ, de -4,1 mii persoane. In februarie au fost inregistrati 17.708 nascuti vii si 21.825 de persoane au decedat, fiind determinata astfel o reducere a ratelor natalitatii si mortalitatii de 0,6 ‰.

La inceputul acestui an specialistii in domeniul populatiei au avertizat asupra faptului ca in 2015 in tara noastra nu vor mai fi decat 20,7 milioane de persoane, in timp ce in restul Uniunii Europene fenomenul de scadere a populatiei va stagna. Scaderea ciferi de cetateni romani se va datora insa si fenomenului de migratie a acestora catre tari in care se castiga mai bine. 

Pe plan global, cresterea populatiei e mai lenta fata de anii ’70 si ’80, iar saracia s-a mai remediat. Acest lucru se datoreaza faptului ca dezvoltarea economica a Indiei si a Chinei a facut sa scada numarul celor care traiesc cu mai putin de un dolar pe zi cu 80 de milioane de oameni, acesta ajungand sub un miliard.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea