Social

Sunt sanatoase bulionul si ketchupul?

Este sanatos sa gatim cu suc de rosii sau bulion? Dar sa adaugam ketchup peste diverse mancaruri ? Rosia contine o substanta valoroasa, un antioxidant puternic, care rezista tratamentului termic, deci se pastreaza bine in bulion. Acesta este foarte bun fara conservanti si cu rosii din plin, fara aditivi alimentari sau alte ingrediente care sa dea consistenta (in multe produse se pun tot felul de amidonuri modificate , plus conservanti). Cel mai bine ar fi ca bulionul sa fie preparat in casa. Daca-l cumparati, studiati eticheta. Daca rosiile sunt intr-o cantitate neglijabila (10%), nu cumparati. Sunt preferabile produsele care au 70-80% rosii. Si in cazul ketchupului fiti atenti la compozitie. Cele mai indicate sunt produsele preparate din rosii multe fara conservanti. Sunt firme care au produse cu un continut mare de rosii, de regula acestea costa mai mult. Piata de la noi este invadata insa de produse ieftine si proaste, gen suc de bulion. Acesta contine foarte putine rosii. Chiar daca par consistente, ele nu sunt. (continuarea in Evenimentul Zilei )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea