Social

Summitul NATO modifica traseele autobuzelor si troleibuzelor din Bucuresti, dar pune la dispozitie un Tel Verde

Majoritatea liniilor de autobuze si troleibuze din Capitala, vor fi schimbate pe perioada desfasurarii summitului NATO, ca urmare a masurilor de securitate impuse pentru acest eveniment. Astfel, pe langa restrictioanea circulatiei autoturismelor, care vor fi nevoite sa circule pe rute ocolitoare, in ziua de 29 martie si in perioada 2-4 aprilie, chiar si traseele RATB vor fi modificate.

Astfel, autobuzele vor avea urmatoarele trasee:

Liniile 122, 137 si 268 au traseele modificate pe sensul spre Piata Universitatii , de la intersectia Str. Stirbei Voda - Str. Luterana prin Str. Luterana, Piata Romana, Piata Universitatii cu intoarcere prin Bd. Regina Elisabeta, apoi traseele actuale. Celalalt sens nu se modifica.

Liniile 126, 168, 226 si 368 vor functiona isi vor schimba directia de la intersectia Str. Stirbei Voda-Str. Luterana prin Str. Luterana, Piata Romana, apoi vor reveni la traseele actuale.

Linia 136 va functiona pe traseul de baza intre ,,C.E.T. Vest Militari’’ si intersectia Sos. Pandurilor-Str. Dr. Rainer, prin Str. Dr. Rainer, cu intoarcere la Podul Izvor prin Splaiul Independentei (malul stang) apoi traseul de ducere.

Linia 300 va functiona pe traseul de baza intre "Clabucet" si intersectia Bd. Ion Mihalache-Str. Buzesti (Piata Victoriei). De aici se va folosi traseul modificat prin Str. Buzesti, Calea Grivitei, Piata Lahovari apoi traseul de ducere.

Linia 301 va functiona pe sens Piata Romana, de la intersectia Sos. Bucuresti-Ploiesti /Bd. Aerogarii/Bd. Ion Ionescu de la Brad, prin Sos. Bucuresti-Ploiesti, Sos. Kiseleff, Bd. G-ral C-tin. Prezan, Calea Dorobantilor, apoi traseul actual.

Linia 335 va functiona pe sens Aeroport Baneasa , scurtat la ,,Sos. Bucuresti-Ploiesti’’(cap linie 5).

Linia 381 va functiona pe un traseul de baza numai intre ,,Piata Resita’’ si ,,Piata Romana’’.

Linia 385 va functiona pe traseul de baza intre ,,Valea Oltului’’ si intersectia Calea 13 Septembrie-Sos. Pandurilor, apoi modificat in ambele sensuri prin Sos. Pandurilor, Splaiul Independentei, Pod Izvor, apoi traseul actual.

Linia 783 va functiona pe sens ,,Piata Unirii’’ de la ,,Piata Arcul de Triumf’’ prin Bd. C-tin. Prezan, Bd. Aviatorilor, Bd. Lascar Catargiu, ,,Piata Victoriei’’, apoi traseul de baza. Liniile 336 si 601 vor functiona pe trasee modificate de la Podul Operei prin Splaiul Independentei, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Rosetti. De asemenea traseul liniei 783 din DN1 spre Aeroportul Otopeni se modifica prin breteaua pe unde in prezent se efectueaza iesirea autobuzelor in DN1 spre Bucuresti.

Troleibuzele vor circula pe urmatoarele trasee:

Linia 61 va functiona pe traseul de baza numai intre ,,Master S.A." si ,,Piata Operei". Linia 69 va functiona pe traseul de baza numai intre ,,Valea Argesului’’ si ,,Piata Operei’’. Linia 70 va functiona pe traseul actual numai intre ,,Bd. Basarabia’’ si ,,Piata Pache Protopopescu’’ (Izvorul Rece). Liniile 79 si 86 vor functiona pe traseul de baza intre ,,Bd. Basarabia’’, respectiv ,, Stadionul National ’’ si ,,Scoala Iancului’’ apoi modificat in ambele sensuri pe Bd. Pache Protopopescu, pana la ,,Piata Pache Protopopescu’’ (Izvorul Rece).

Linia 85 va functiona pe traseul de baza numai intre ,,Baicului" si ,,Piata Pache Protopopescu" (Izvorul Rece). Linia 90 va functiona pe traseul de baza numai intre ,,Stadionul National’’ si ,,Piata Pache Protopopescu" (Izvorul Rece).

Linia 91 va functiona pe traseul de baza numai intre ,,Valea Ialomitei’’ si ,,Piata Operei’’. Linia 92 va functiona pe traseul de baza numai intre ,,Barajul Dunarii’’ si ,,Piata Pache Protopopescu". Liniile 122, 137 si 268 vor functiona pe trasee modificate de la intersectia Str. Stirbei Voda/Str. Luterana prin Str. Luterana, Bd. Dacia, Piata Romana.

Autoritatile responsabile cu securitatea Summit-ului NATO recomanda cetatenilor Capitalei informarea in legatura cu toate restrictiile impuse de masurile de securitate care vor intra in vigoare pe perioada reuniunii si conteaza pe intelegerea bucurestenilor.

In acest sens, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a pus la dispozitia oamenilor doua numere de telefon gratuite. Acestea sunt: 6286 (NATO), apelabil direct din retelele GSM si 080 080 NATO(6286), apelabil din reteaua de telefonie fixa.

La aceste apeluri vor raspunde operatorii S.P.P., care vor transmite cetatenilor informatii despre traficul din Bucuresti, restrictiile rutiere, rutele ocolitoare ale RATB, cat si alte recomandari legate de Summit.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea