Social

Sulfina Barbu si AVAS intra in disputa politica

Contractele de privatizare au ajuns motiv de disputa intre Ministerul Mediului si AVAS. Un conflict care pare sa aiba substrat politic.

Silvian Ionescu, directorul Garzii Nationale de Mediu, sustine ca Nicolae Lunganu, directorul adjunct al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), a refuzat sa-i puna la dispozitie clauzele din contractele de privatizare ce prevad investitiile pe mediu. Am cerut domnului Lunganu contractul de privatizare a combinatului chimic SC Turnu, din Turnu Magurele, dar mi-a spus ca este confidential, spune Silvian Ionescu. Ministrul Mediului, Sulfina Barbu , sustine nemultumirea lui Silvian Ionescu si spune ca va propune desecretizarea clauzelor referitoare la obligatiile de mediu incheiate si evaluate in cadrul procesului de privatizare. Ministrul Mediului va trimite o nota catre primul-ministru Calin Popescu Tariceanu in care ii va spune problemele pe care le-ar fi intimpinat la AVAS. Intrebata daca are vreun exemplu concret de refuz din partea AVAS-ului de a furniza date, Sulfina Barbu nu a dat nici un raspuns.

Clauzele de mediu, subiect in sedintele de la PD

Totodata, directorul Garzii Nationale afirma ca multe contracte de privatizare au clauzele de mediu subevaluate. Exista contracte de privatizare unde investitiile reale de mediu sint de ordinul milioanelor, iar in contract s-au trecut citeva zeci de mii, sustine Silvian Ionescu. In plus, acesta sustine ca problema desecretizarii contractelor a fost discutata si in sedintele de partid ale PD.

Potrivit oficialilor AVAS, clauzele de investitii pe mediu pot fi solicitate de Garda de Mediu , chiar daca acestea sint trecute la clauze confidentiale. Aceste date pot fi solicitate de orice autoritate, inclusiv a mediului. AVAS nu a primit nici o solicitare de acest gen din partea domnului Silvian Ionescu sau a doamnei Sulfina Barbu. Am avut o discutie, particulara pe aceasta tema cu domnul Ionescu, insa un asemenea lucru se face in scris. Verbal poate sa-mi ceara o tigara, un foc, dar nu un contract de privatizare , spune Nicolae Lunganu, directorul adjunct al AVAS.

Hotarire de partid

Pe de alta parte, Silvian Ionescu considera ca o data ce s-a discutat in partid nu mai este nevoie de oficialitati. Eu am un cuvint si nu am nevoie de solicitare scrisa, considera Silvian Ionescu. Totusi, o solicitare exista, dar din partea AVAS catre Garda de Mediu. O sesizare am facut noi catre Garda de Mediu si Ministerul Muncii, prin care solicitam sa se efectueze controale, mai afirma Nicolae Lunganu. Conflictul dintre Ministerul Mediului si AVAS pare sa aiba substrat politic, PD, partidul din care face parte Sulfina Barbu, incercind sa-si impuna unul dintre membrii sai la conducerea AVAS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea