Social

#ali mckean #fetita statuie #boala rara #stone man #fibrodisplazie osificanta

Sufera de o boala din cauza careia s-ar putea transforma in statuie

Ali McKean este o fetita in varsta de 6 ani, care, la prima vedere, pare un copil normal, insa micuta sufera de o boala foarte rara, din cauza careia s-ar putea transforma in statuie, deoarece orice lovitura ar putea sa-i osifice muschii si tendoanele.

Micutei Ali i se devolta practic inca un schelet pe langa cel existent, care intr-un anumit punct ar putea sa o imobilizeze. In lume au fost diagnosticate cu aceasta boala rara, denumita Stone Man sau fibrodisplazie osificanta progresiva, doar 750 de persoane.

"Ali efectiv ingheata, corpul ei se va pietrifica de tot. Cu cat se va lovi mai des, cu atat se va intampla mai repede acest lucru. Este foarte dificil sa decidem daca sa o lasam pe Ali sa faca ce vrea acum, cu riscul ca afectiunea sa se dezvolte mai rapid. Ne intrebam daca ne va detesta cand va fi mai mare pentru ca nu am lasat-o sa faca tot ce ar fi putut cat inca a avut posibilitatea de a se misca", a explicat Angela, mama micutei Ali McKean.

Sursa foto: notbookfun.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea