Social

#sucuri #cercetatori americani #sucuri dulci #efect sucuri dulci

Sucurile dulci prostesc! Iata explicatia specialistilor

Stiam pana acum despre zahar ca ingrasa si ca, sustin unii specialisti, favorizeaza violenta, dar ca prosteste aflam dintr-un studiu realizat de cercetatorii americani. Potrivit acestora, cate un pahar de suc indulcit baut zilnic scade capacitatea tinerilor de invatare.

Astfel, specialistii de la Universitatea din California au descoperit o legatura clara intre bauturile racoritoare bogate in zahar si capacitatea creierului de a functiona normal si, implicit, de a-si reaminti informatiile dobandite, scrie dailymail.co.uk.

In cadrul studiului, cercetatorii le-au dat zilnic unor sobolani tineri lichide indulcite, cu un continut de zahar care echivala cu cel al bauturilor racoritoare obisnuite. Dupa o luna, sobolanii au fost testati, verificandu-li-se functia cognitiva. Astfel, ei au avut rezultate mai slabe la testele de invatare si memorie decat sobolanii care bausera doar apa. Consumul de lichide dulci a produs inflamatie la nivelul hipocampului, o zona a creierului care controleaza in mare masura invatarea si memorarea.

Descoperirea sugereaza ca o alimentatie neadecvata, in perioada cand creierul este inca in formare, afecteaza capacitatea de invatare.

Sursa foto: thetimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea