Social

#coronavirus #carantina #suceava

Suceava, la un pas de o noua carantina

Suceava se apropie de o noua carantina. Aici, numarul cazurilor de coronavirus creste alarmant, rata de incidenta fiind foarte mare. Primarul Ion Lungu a avertizat ca in trei saptamani rata de incidenta ar putea ajunge la 6 cazuri la mia de locuitori.

„Dragi suceveni, de la sfarsitul saptamanii trecute am intrat in scenariul rosu. Creste numarul de cazuri progresiv in fiecare zi. Ieri am ajuns la 3,31 de cazuri active la mia de locuitori. Daca continuam asa, avem toate sansele sa ajungem la inceputul lunii decembrie la sase cazuri active la mia de locuitori, cand se poate pune problema de intrare in carantina, conform precizarilor Comitetului National pentru Situatii de Urgenta", a anuntat, miercuri, Ion Lungu.

Ion Lungu a avertizat populatia ca s-ar putea ajunge la o noua perioada de carantina in cateva saptamani.

Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, unde ajung toate cazurile din judet, nu mai are niciun pat disponibil in Sectia de Terapie Intensiva pentru bolnavii de COVID. Pe deasupra, 76 de pacienti au forme grave si foarte grave ale bolii.

„Fac un apel din nou la dumneavoastra sa respectam regulile pentru aceasta epidemie, purtatul mastii in primul rand in spatiile inchise, deschise, pe strada, in spatii aglomerate, in birouri. Sa pastram distanta sociala si igiena personala. Cu riscul de a deveni insuportabil, de a fi injurat pe retelele de socializare, voi face tot ce pot sa limitam raspandirea acestui virus, si nu in ultimul rand sa salvam cat mai multe vieti omenesti. Pierdem oameni dragi in orasul nostru aproape in fiecare zi si niste oameni iresponsabili ma trimit la Constitutie ca nu respectam drepturile si libertatile cetatenilor. Aici discutam de viata si de moarte!

Va implor, dragi suceveni, sa respectam regulile, sa ajutam indirect cadrele medicale din spital, care sunt epuizate in urma bataliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumatate de an”, a mai spus primarul Ion Lungu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea