Social

#fmi #incalzire #subventii #guvern

Subventiile la incalzire, eliminate. Cat cresc facturile la intretinere?

Guvernul va elimina subventia la energia termica in perioada imediata, in urma negocierilor cu FMI. Facturile pentru incalzire si apa calda ar putea creste cu pana la 60%.

Subventia pentru producerea energiei termice acordata de la bugetul de stat va fi eliminata, insa cea de la bugetele locale ar putea fi acordata in continuare, in functie de bugetele locale.

"Exista diferite subventii pentru incalzire. Ajutorul de incalzire pentru cei Mai vulnerabili ar putea ramane la acelasi nivel sau ar putea chiar creste. Exista, insa, o subventie acordata de la nivel central, pe care Guvernul vrea sa o elimine in cursul acestui an. Exista, de asemenea, subventii pentru incalzire de la autoritatile locale, dar acestea nu au fost luate inca in considerare", a spus Jeffrey Franks , reprezentantul FMI in Romania, citat de Gandul.info.

Eliminarea subventiei va duce si la cresterea inflatiei in acest an. FMI se astepta ca nivelul inflatiei in Romania sa creasca intre 5% si 6% in 2011.

In Bucuresti, doar familiile cu copiii si batranii aflati in dificultate ar mai putea primi subventii pentru caldura.

"Pentru 600 - 700 de mii de persoane cu venituri mici , care nu-si pot acoperi cheltuielile la caldura, primaria va da ajutoare", a declarat Sorin Oprescu, citat de aceeasi sursa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea