Social

Subiectele finale de la Bac sunt pe Internet

Ministerul Educatiei a publicat pe Internet variantele finale ale subiectelor de la bacalaureat.

Peste 200.000 de elevi de clasa a XII-a pot afla de vineri ce subiecte li se pregatesc pentru examenul de bacalaureat. Variantele finale au fost publicate pe site-ul www.bacalaureat2008.ro. De asemenea, pe website au fost postate erata pentru subiectele asupra carora s-a intervenit si lista profesorilor care au contribuit la realizarea subiectelor.

In perioada 1-31 martie 2008, aceste subiecte/grupe de itemi au fost supuse consultarii publice, iar fiecarui judet i s-au repartizat, pentru fiecare disciplina, un anumit numar de subiecte pentru a fi analizate. Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este programata intre 23 iunie si 9 iulie.

In total, Centrul National pentru Curriculum si Evaluare (CNCEIP) a primit, in format electronic sau prin posta, peste 700 de propuneri, sugestii si observatii.

In urma analizarii lor au fost operate modificari, in special, pentru a creste gradul de accesibilitate al subiectelor. Cele mai multe sugestii au vizat limba engleza (200), limba germana, informatica si economie si limbi materne. Iar cele mai putine sugestii au venit pentru matematica, discipline teologice, psihologie si limba romana. In medie, rata de interventie asupra celor 43.500 de subiecte (grupe de itemi) pentru cele 145 de discipline la care se poate sustine examenul de bacalaureat a fost de 4%. S-a intervenit punctual asupra subiectelor in cazul a 72 de discipline.

“Interventiile au constat in simplificarea continutului unor cerinte ale subiectelor pentru facilitarea rezolvarii sarcinilor de lucru, in reformularea unor parti de subiecte pentru diminuarea si echilibrarea gradului de dificultate si in corectarea erorilor de tehnoredactare.

De asemenea, au fost adaugate unele precizari sau detalii lingvistice, numerice sau grafice pentru a se permite intelegerea in profunzime a cerintelor de rezolvare a subiectelor”, explica reprezentantii CNCEIP. Pe discipline, au fost efectuate cele mai multe interventii la matematica (22%), iar la limba romana, istorie si limba franceza , doar 1%.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea