Social

#sua #manevre militarea #marea galbena #razboi #coreea de nord

SUA trimite avioane militare in Marea Galbena

SUA si Coreea de Sud vor initia duminica o serie de manevre militare comune in Marea Galbena . Decizia lui Barack Obama, liderul de la Casa Alba si a lui Myung-Bak, presedintele Coreei de Sud, vine dupa ce, in cursul zilei de ieri, Coreea de Nord a lansat 80 de obuze asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong .

La aceste manevre va participa si portavionul american George Washington , care are la bord 75 de avioane militare si 6.000 de oameni.

“Manevrele militare din  zilele urmatoare au ca scop continuarea cooperarii stranse in materie de securitate intre tarile noastre si sublinierea fortei aliantei noastre si angajamentului nostru pentru pace si securitate in regiune", se arata intr-un comunicat oficial al administratiei de la Casa Alba.

Intre timp, bilantul mortilor in urma bombardamentelor de ieri a crescut. Astfel, atacul nord-coreean s-a soldat cu moartea a patru persoane, alte 18 persoane fiind ranite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea