Social

#sua #rusia #nabucco #south stream #energie #gazoduct

SUA se opune dominatiei Rusiei pe piata gazelor

Autoritatile americane si-au exprimat dezaprobarea pentru atitudinea Rusiei fata de gazoductul Nabucco , care ar distruge monopolul energetic rusesc din Europa.

"Nu dorim ca aceasta companie uriasa, Gazprom, care deja a construit coridorul nordic, sa controleze si coridorul sudic, pentru ca atunci nu va mai fi concurenta si piata nu va putea functiona normal", a declarat adjunctul subsecretarului de stat american pentru afaceri europene si eurasiatice, Matthew Bryza, informeaza Adevarul.

Proiectul european pentru coridorul de Sud este gazoductul Nabucco, sustinut de SUA, care ar ocoli complet Rusia si ar trece si prin Romania.

Dupa ce i s-a refuzat implicarea in proiectul Nabucco , Rusia a incercat sa submineze gazoductul, in favoarea solutiei proprii, gazoductul South Stream .

Acesta este primul pas important in relatia cu Rusia al autoritatilor de la Washington, dupa anuntul presedintelui Obama de a relansa relatiile cu Moscova.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea