Social

#sua nu judeca #teroristi 11 septembrie

SUA risca sa nu-i mai poata judeca pe teroristii de la 11 septembrie

Declaratia unui oficial al Pentagonului, care a recunoscut ca un prizonier de la Guantanamo a fost torturat, ar putea impiedica judecarea acestuia si a organizatorilor atacurilor din 11 septembrie.

Susan Crawford, judecatoare militara in retragere , care decide trimiterea prizonierilor de la Guantanamo in fata tribunalelor militare, a explicat miercuri de ce a renuntat la acuzatiile impotriva acestui saudit, in mai, relateaza AFP.

"L-am torturat pe Qahtani. Tratamentul la care a fost supus corespunde definitiei legale a torturii si de aceea nu am trimis cazul" in fata tribunalului exceptional creat pentru prizonierii de la Guantamao, a subliniat Crawford. Al-Qahtani, in vasta de 30 de ani, este suspectat ca intentiona sa devina al 20-lea pirat al aerului, dar i-a fost interzisa intrarea in SUA in august 2001.

"FBI are dovezi ca sauditul l-a contactat pe Mohammed Attah la sosirea la Miami", ceea ce poate inca permite aducerea sa in fata unei instante federale, a spus Sarah Mandelson, responsabila la Centrul de studii strategice si internationale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea