Social

#iran #israel #sua #nuclear #arme #interventie #atac

SUA nu va impiedica o interventie a Israelului impotriva Iranului

Statele Unite nu ar interveni in cazul in care Israelul ar decide sa atace instalatiile nucleare ale Iranului. Aceasta este declaratia vicepresedintelui american Joe Biden , care a precizat insa ca orice atac asupra Iranului ar fi o destabilizare a situatiei din zona.

Joe Biden a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca administratia Obama nu ar sta in calea Israelului in cazul unui atac impotriva Iranului, lucru care a fost caracterizat drept adoptarea unei pozitii mai dure a Statelor Unite fata de ambitiile nucleare ale Iranului.

In acelasi timp, Casa Alba este de parere ca Israelul are dreptul sa se apere si sa ia singur decizii in legatura cu securitatea sa nationala, desi pastreaza oferta sa adresata Teheranului, de a negocia in legatura cu programul sau nuclear, dupa cum noteaza Adevarul.

In ce priveste pozitia Israelului in aceasta privinta, SUA au transmis ideea ca nu intervine in deciziile altor state, in acest caz a Israelului, insa “nu vor sta in calea” unei posibile interventii. Dupa ultimele evenimente din Iran, din partea statelor occidentale s-a asteptat o pozitie ferma cu privire la situatia de la Teheran, organizatiile internationale putand lua masuri impotriva violentelor post-electorale din aceasta tara.

In ultimii ani, Occidentul a condamnat de multe ori demersurile Iranului, atat in legatura cu respectarea libertatilor cetatenilor, cat si in legatura cu cele legate de inarmare .  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea