Social

SUA: Mars de protest fata de "genocidul cultural" din Tibet

Manifestatiile pentru independenta Tibetului continua in Statele Unite, in paralel cu vizita lui Dalai Lama . Luni, cateva sute de oameni au comemorat, la New York, o luna de la revolta din Tibet, soldata cu incidente sangeroase .

Protestatarii au purtat pe strazile metropolei americane imitatii de sicrie, pentru a reaminti victimele represiunii din Tibet. Organizatiile tibetane din exil sustin ca tulburarile de luna trecuta s-au soldat cu cel putin 150 de morti.

Marsul de protest a pornit de la consulatul Chinei si s-a incheiat la sediul Organizatiei Natiunilor Unite. In semn de solidaritate cu calugarii tibetani , unii participanti aveau capul ras si ornat cu lozinci de protest. Manifestantii intentioneaza sa se adreseze si marilor sponsori ai Jocurilor Olimpice de la Beijing, intre care se numara si marci celebre din Statele Unite. Ei le vor cere sa faca presiuni asupra guvernului chinez, pentru respectarea drepturilor omului.

In acest timp, Dalai Lama isi continua turneul pe coasta de vest a Statelor Unite. Liderul spiritual budist a declarat luni ca in Tibet are loc „o forma de genocid cultural”. Dalai Lama le-a cerut din nou tibetanilor sa se abtina de la violenta si sa nu tulbure desfasurarea Jocurilor Olimpice. El a marturisit ca pozitia sa non-violenta este uneori contestata chiar de exilatii tibetani si ca propriul sau frate l-a calificat, din aceasta cauza, drept "tradator".

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea