Social

#pirat somalez #pirat #sua #proces

SUA judeca un pirat somalez capturat in Oceanul Indian

Un pirat somalez , judecat in America. Tanarul, care a fost capturat de marina americana in timpul misiunilor din Oceanul Indian a fost trimis in fata instantei americane, acolo unde, in cazul in care va fi gasit vinovat, risca pedeapsa cu inchisoarea pe viata.

Tanarul somalez, in varsta de 15 ani, va fi judecat ca un adult, desi nu exista acte care sa dovedeasca varsta acestuia si in SUA nu ar indeplini criteriul de varsta pentru a fi considerat adult.

El este inculpat pentru " acte de piraterie conform legii natiunilor", dar si pentru pentru complot in vederea capturarii unei nave, folosirea de arme de foc in timpul unui atac vizand capturarea unei nave, complot pentru luarea de ostatici si folosirea de arme de foc pentru luarea de ostatici, capete de acuzare pentru care procurorul american intentioneaza sa ceara inchisoarea pe viata.

Procesul lui, care este primul de acest gen din ultimul secol, va avea loc la New York si va avea urmatoarea audiere pe 21 mai.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea