Social

#alegeri sua #hillary clinton #donald trump

SUA isi aleg presedintele! Hillary Clinton vs Donald Trump

Alegerile prezidentiale din SUA au inceput deja! Peste 145 de milioane de americani inscrisi pe listele de votanti sunt asteptati marti sa aleaga cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, dar si noii membri ai Camerei Reprezentantilor si o treime din Senat, informeaza site-ul cotidianului The Washington Post.


Americanii voteaza si din spatiu

Un astronaut NASA a votat din spatiu in cadrul alegerilor prezidentiale americane. Shane Kimbrough, un astronaut NASA care se afla la bordul Statiei Spatiale Internationale, a votat in cadrul alegerilor prezidentiale americane, a anuntat Administratia Nationala pentru Aeronautica si Spatiu, potrivit CNN. NASA a comunicat Yahoo News ca Kimbrough a votat in cadrul alegerilor din 2016 din statia spatiala in urma cu cateva zile, scrie Mediafax.

Pentru astronautii care se vor afla in spatiu in ziua alegerilor, procesul de votare incepe cu un an inainte de lansare.

Alegerile pentru presedintia Statelor Unite au inceput simbolic, in mica localitate Dixville Notch din statul american New Hampshire, când sapte persoane au votat la miezul noptii, dintre care patru pentru Hillary Clinton, informeaza site-ul postului France24.

in afara de alte doua sate din New Hampshire, care de asemenea voteaza in cursul noptii, scrutinul incepe oficial la 06:00 (13:00 ora României) pe coasta de est a Statelor Unite.

Cum s-a votat in cele trei localitati din New Hampshire:

Dixville Notch

Hillary Clinton: 4 voturi

Donald Trump: 2 voturi

Gary Johnson: 1 vot

Millsfield

Trump: 16

Clinton: 4

Hart’s Location

Clinton: 17

Trump: 14

Johnson: 3

Cele mai recente sondaje de opinie publicate de Fox News si ABC/Washington Post arata ca Hillary Clinton ar avea un avans de 4% in fata lui Donald Trump in preferintele de vot, dar media din ultimele sapte zile efectuata de Institutul Real Clear Politics ii ofera un avantaj de doar 2%.

Hillary Clinton are 90% sanse sa câstige alegerile prezidentiale din Statele Unite, se estimeaza in proiectul States of the Nation derulat de Reuters/Ipsos.


Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea