Social

#malarie #aeroport #avion #tantar anofel #amenintare

SUA, invadate de malarie

SUA sunt amenintate de contaminarea cu malaria , vinovati de raspandirea flagelului fiind, in egala masura, fenomenul de incalzire globala , globalizarea producerii alimentelor si transportul de marfuri pe cale aeriana.

"Airport malaria" este termenul prin care autoritatile americane denumesc fenomenul de patrundere pe teritoriul SUA a temutului virus, informeaza Science Daily. Odata cu cresterea traficului international pe aeroporturi mari, precum cele din New York sau Los Angeles, tanatarii anofel, care sunt purtatorii naturali ai virusului malariei, ajung pe teritoriul american cu ajutorul aeronavelor care transporta pasageri, alimente sau marfuri din Asia si Africa, concluzioneaza raportul Departamentului de Aparare al SUA, tragand un semnal de alarma in privinta riscului de contaminare cu malaria.

Femelele acestei specii de tantari cauta cele mai apropiate surse de sange si urmaresc oamenii chiar si in interiorul avioanelor. Acolo pot supravietui pana la cateva saptamamani si pot ajunge astfel in toate colturile lumii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea