Social

SUA iau în calcul deschiderea unui consulat în Tibet

Secretarul de stat Condoleezza Rice a anuntat, ieri, ca se gandeste la posibilitatea de a deschide un consulat american in Tibet pentru a putea urmari indeaproape evenimentele din aceasta regiune, care s-a confruntat recent cu revolte reprimate brutal de regimul chinez.

"Examinam posibilitatea de a deschide un consulat in Tibet", a declarat seful diplomatiei americane in cadrul unei audieri in Congres. Rice a mai subliniat ca SUA au pledat activ pe langa liderii chinezi pentru lansarea unui dialog cu fortele moderate din Tibet, precum Dalai Lama.

"Am cerut acces consular pentru diplomatii nostri in Tibet", a adaugat ea, precizand ca accesul limitat obtinut "nu este suficient". Washingtonul a cerut liderilor chinezi sa le permita diplomatilor sai sa mearga in Tibet, dar Beijingul a invitat un singur reprezentant american sa insoteasca o delegatie oficiala la Lhassa. Pana acum, SUA au avut o pozitie foarte prudenta fata de evenimentele din Tibet.

Marti insa, Casa Alba nu a respins posibilitatea ca presedintele George W. Bush sa nu asiste la ceremonia de deschidere a JO. Si presedintele Parlamentului European, Hans Gert Pottering, a cerut tarilor UE sa ia in consideratie boicotarea evenimentului, in cazul in care nu va exista un dialog intre Dalai Lama si autoritatile chineze.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea