Social

SUA continua presiunile pentru deblocarea adoptiilor internationale

Statele Unite al Americii continua sa faca presiuni asupra autoritatilor romane pentru a revizui legea care interzice adoptiile internationale. Intr-o videoconferinta tinuta ieri, Maura Harty, adjunctul secretarului de stat de la Biroul de Afaceri Consulare al SUA, a facut inca o data apel pentru ca familiile care au inceput procedurile de adoptie, in perioada 2001-2004, pentru cei 1.100 de copii romani , sa le poata finaliza.

Maura Harty a reclamat lipsa de transparenta in informarea familiilor adoptatoare cu privire la situatia copiilor romani, insistand ca este esential sa li se comunice si lor cu exactitate ce se intampla cu acei copii care urmau sa fie infiati. De partea cealalta, autoritatile romane au declarat ca au fost trimise instiintari cu decizia finala in cazul acestor solicitari.

Desi oficialii romani au anuntat ca au fost trimise comunicari cu decizia finala in cazul acestor cereri, Harty a insistat asupra faptului ca familiile respective nu stiu unde sunt minorii pe care vor sa ii adopte si nici ce se intampla cu ei.

Theodora Bertzi, secretar de stat al Oficiului Roman pentru Adoptii , a promis ca vor fi urgentate raspunsurile catre familiile care au solicitat sa adopte acei copii, insa guvernul american continua sa faca presiuni. Maura Harty a explicat ca adoptiile internationale sunt practicate in toate statele Uniunii Europene si ca nu tara in care traieste este cel mai important lucru pentru un copil, ci daca are o familie care sa-l iubeasca. James Theis, adjunctul consulului general al SUA in problema adoptiilor internationale din Romania, a adaugat ca nu se poate vorbi despre suspendarea adoptiilor internationale ca despre o conditie de aderare la Uniunea Europeana in ianuarie 2007, cat timp adoptia internationala este o practica comuna pentru mai multe state membre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea