Social

SUA au luat pulsul noului lider de la Kremlin

Ministrul american de externe Condoleezza Rice si ministrul apararii Robert Gates se afla de ieri la Moscova pentru discutii cu omologii lor rusi. Principalul punct pe agenda a fost planul american privind instalarea unui scut antiracheta in Polonia si Republica Ceha , plan caruia Rusia i se opune categoric.

Rice si Gates au fost mai intai primiti de presedintele Putin si succesorul sau nou ales Dmitri Medvedev. Inainte sa soseasca in capitala rusa, secretarul american al apararii a declarat ca SUA vor garanta Rusiei ca nu vor activa elementele scutului antiracheta pana cand nu se va demonstra ca Iranul detine rachete capabile sa loveasca Europa, scrie "The New York Times".

Gates a precizat ca Washingtonul nu va acorda Rusiei dreptul de veto in privinta proiectului sau militar din estul Europei . "In acest moment nu m-as entuziasma prea tare, la un moment dat va trebui ca si rusii sa lase de la ei", a spus ministrul american al apararii.

Noul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat ieri ca Moscova si Washingtonul doresc sa se inregistreze progrese in chestiunea scutului american antiracheta, care divizeaza cele doua tari, dar si in domeniul Tratatului pentru reducerea armelor strategice (START), relateaza AFP.

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea