Social

#acord nuclear #usa rusia acord #ogive nucleare #scut antiracheta

SUA ar putea semna un nou acord nuclear cu Rusia

Presedintele american Barack Obama si secretarul sau de stat Hillary Clinton au noi posibilitati de dialog cu Moscova in materie de reducere a armamentului, precum si de intelegere a pozitiei ruse privind scutul antiracheta american si extinderea NATO.

"Sunt convins ca in acest an vom avea posibilitatea de a duce negocieri si de a incheia un acord cu Rusia, in cadrul caruia vom reduce pana la 1.000 numarul ogivelor nucleare, ceea ce va reprezenta nivelul cel mai redus din istorie", a declarat seful Comisiei pentru politica externa din Senatul american, democratul John Kerry , in timpul unei reuniuni a Senatului american, potrivit relatarii RIA Novosti preluat de Agerpres.

El a subliniat ca, daca un astfel de acord va fi incheiat, Rusia si SUA "vor securiza lumea , reducand riscul ca armele nucleare sa cada in mainile raufacatorilor".

"Voi continua sa promovez aceasta idee de o mie de ogive si sper ca ea va fi in centrul negocierilor asupra Tratatului START-1", a insistat senatorul american. De mentionat ca Tratatul din 1991 privind reducerea armelor strategice /START/ expira la 5 decembrie 2009 si negocierile ruso-americane privind viitorul acestui tratat nu au adus niciun rezultat in timpul administratiei presedintelui George W. Bush.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea