Social

#obama #lupta #pakistan #afganistan #sua #terorism

SUA, Afganistanul si Pakistanul vor lupta impreuna impotriva terorismului

Statele Unite, Afganistanul si Pakistanul lupta impotriva terorismului . Aceasta este intentia anuntata de sefii de stat ai celor trei tari, care au declarat astazi ca vor lasa deoparte orice neintelegere si se vor alia in lupta impotriva terorismului.

Cel care a facut anuntul a fost presedintele SUA, Barack Obama, care a adaugat faptul ca cele trei state sunt unite de aceeasi ambitie, aceea de a invinge Al-Qaida si pe aliatii sai extremisti din Pakistan si Afganistan.

Declaratia sefului de stat american vine ca si concluzie in urma unei prime intalniri avute  la Washington, de Obama si presedintii Hamid Karzai si Asif Ali Zardari .

Aceasta intalnire este, conform Realitatea TV, prima data cand presedintele american i-a chemat la masa negocierilor pe liderii afgan si pakistanez. Liderul de la Casa Alba le-a subliniat partenerilor sai de discutie ca lupta pe care o vor derula nu va fi deloc una usoara, mai ales in contextul relatiilor dificile dintre Afganistan si Pakistan.

In ultimele zile presa internationala a anuntat faptul ca lupta impotriva talibanilor din Afganistan si Pakistan face victime civile si produce un adevarat exod al civililor. Astfel, schimburile de focuri dintre armate si talibani s-au intensificat in ultimele zile iar in Afganistan, mai multe zeci de civili au fost ucisi, iar casele lor transformate in ruine in urma confruntarilor dintre americani si talibani.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea