Social

#jihadisti isis #mama tuturor bombelor #lansare bomba #isis #armata rusa #bomba #donald trump #afganistan #sua

SUA a bombardat Afganistanul! Cel putin 36 de jihadisti ISIS, ucisi

Statele Unite ale Americii au atacat Afganistanul cu cea mai mare bomba non-nucleara. Proiectilul denumit "mama tuturor bombelor" a avut ca tinta provincia Nangarhar din estul Afganistanului, unde erau mai multe baze ISIS.

Bomba cu indicativul GBU-43 este cea mai mare bomba non-nucleara din arsenalul armatei americane. Proiectilul cantareste aproximativ 10 tone si este ghidat de un sistem GPS. Acesta a fost lansat de o aeronava a Comandei de Operatiui Speciale.

In urma atacului cel putin 36 de jihadisti ai Statului Islamic au fost ucisi. Oficialii din Kabul au afirmat ca niciun civil nu si-a pierdut viata.

"Niciun civil nu a fost ranit. Baza folosita de ISIS pentru a lansa atacurile in alte zone ale provinciei a fost distrusa", a afirmat un purtator de cuvant al Ministerului afgan al Apararii, potrivit libertatea.ro.

Donald Trump a declarat ca operatiunea a fost un succes. "Suntem foarte, foarte mandri de armata noastra. A fost un alt succes", a declarat presedintele american.

"Cu totii stim exact ceea ce s-a intamplat. Asa ca, ceea ce fac eu este sa autorizez Armata noastra. Le-am oferit autorizare totala si ei exact asta fac", a raspuns presedintele SUA atunci cand a fost intrebat daca el a fost cel care a autorizat atacul american cu bomba de mare putere.

Sursa foto: thetruthdivision.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea