Social

# accidente vasculare cerebrale #tulburari de somn

STUDIU Tulburarile de somn, la fel de periculoase ca fumatul!

Tulburarile de somn ar trebui incluse in aceeasi categorie de factori de risc alaturi de fumat, lipsa activitatilor fizice si alimentatia deficitara pentru declansarea crizelor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale (AVC), potrivit unui studiu american realizat in cadrul unui program de cercetare initiat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), informeaza site-ul santelog.com.

Studiul estimeaza ca riscul de AVC creste de patru ori in cazul persoanelor care sufera de tulburari de somn.

Cercatarea a inclus 657 de barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani, fara antecedente medicale, care au fost monitorizati timp de 14 ani.

Pe durata studiului, oamenii de stiinta au remarcat faptul ca 63% dintre participantii care au suferit o criza cardiaca sufereau si de tulburari de somn.

Aceste tulburari de somn au fost asociate la randul lor cu anxietate, depresie, epuizare si stres.

Astfel, participantii care sufereau de tulburari de somn prezentau un risc de infarct miocardic de pana la 2,6 ori mai mare si un risc de AVC de pana la patru ori mai mare in raport cu participantii care aveau un somn bun.

Tulburarile de somn apar in randul persoanelor care dorm mai putin de sapte ore pe noapte.

Cele mai frecvente cazuri de tulburari de somn au fost inregistrate in randul participantilor vaduvi si divortati, cu un nivel inferior de studii si cu un statut socio-profesional modest.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea