Social

Studiu - Tinerii sunt educati si rasisti

Minoritatile sexuale nu ar trebui sa traiasca in Romania. Nici maghiarii. Rromii nu sunt foarte doriti de tinerii din tara noastra. Aceasta este una dintre concluziile studiului "Tanar in Romania", realizat de British Council in colaborare cu .
Raspunsurile tinerilo referitoare la minoritatile sexuale sunt stranii, este de parere Gabriela Massaci, director de marketing si comunicare la British Council Romania. 21% din acestia considera ca homosexualii si lesbienele nu ar trebui sa traiasca in Romania, din cauza ca au un comportament anormal si sunt in conflict cu principiile religioase. Si totusi, manifestarile in public ale lesbienelor sunt mai usor acceptate decat in cazul barbatilor. Cum ar putea creste toleranta? Prin ore de educatie sexuala in scoli, consiliaza realizatorii cercetarii.

MINORITATI ETNICE. Cat priveste reprosul fata de maghiari sau rromi, tinerii spun ca rromii au stricat imaginea Romaniei in lume, ca li se acorda prea multa atentie in ultima vreme, de aceea 11% din intervievati considera ca aceasta minoritate etnica nu ar trebui sa traiasca in tara noastra. Reticenta fata de maghiari, in schimb, porneste de la faptul ca acestia au prostul obicei sa vorbeasca ungureste intre ei, chiar si cand sunt romani de fata, ca au prea multe drepturi.

POLITICA. Nici raportul cu viata politica si institutiile statului nu este foarte bun. Tinerii, intr-o proportie de 60%, sunt interesati in mica si foarte mica masura de viata politica. Ei cred ca clasa politica din Romania se regaseste intre interese si lipsa de profesionalism. Incredere au in schimb in presa.

PRESA. 7 se afla pe locul trei in preferintele tinerilor cu 19% si pe locul al doilea in Capitala cu 26%. Studentii si liceenii folosesc computerul in proportie de 97%, respectiv 96% si Internetul, in primul rand pentru a trimite e-mail-uri (70%). Tinerii intra pe net mai ales de acasa (36%), iar apoi de la salile de jocuri (34%). Cei mai multi dintre intervievati, adica 38%, vorbesc fluent o singura limba straina, iar 30%, doua. 71% din tineri stiu bine si fluent engleza, iar 30%, franceza. Cunoasterea une limbi straine constituie un avantaj pentru a obtine un loc de munca, spun cei chestionati, dar cred ca o singura limba straina incepe sa nu mai fie de ajuns.


JOBUL
65% din tineri sunt de parere ca, pentru a obtine o , trebuie sa stii o limba straina, 55% considera ca trebuie sa aiba cunostinte de utilizare a PC-ului, iar 54% cred ca trebuie sa aiba o pregatire profesionala solida in domeniu. Numai 5% din tineri spun ca ar fi utila terminarea unor studii in strainatate . Cat despre a merge sa lucreze in afara, 21% cred ca nu si-ar putea permite, iar 14% declara ca le-ar fi dor de casa. Un loc de munca bun ar trebui sa fie bine platit pentru 84% din ei, sigur pentru 35% si o slujba respectata pentru 17% din intervievati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea