Social

# medic personal #simptome boala #medic familie #doctori

Studiu surprinzator: de ce nu este bine sa te imprietenesti cu doctorii

Mergi de mult timp la medicul tau si ati inceput sa va spuneti pe nume? Nu este deloc bine, iar specialistii recomanda sa va schimbati doctorul imediat. 

Un grup de cercetatori britanici au studiat relatiile dintre medici si pacienti si au ajuns la o concluzie ingrijoratoare. Desi, teoretic, ai crede ca este bine sa ai o relatie apropiata cu medicul tau, indiferent de specializarea acestuia, de fapt acest lucru iti aduce mai multe prejudicii decat beneficii.

Astfel, potrivit studiului publicat in cotidianul britanic "The Daily Mail", persoanele care se simt prietene cu medicii nu impartasesc toate simptomele pe care le resimt, starea lor de sanatate fiind astfel in pericol. Acest lucru s-a observat indeosebi la pacientii de la sectiile de oncologie, care nu au transmis efectele bolii medicilor deoarece se simteau jenati. 

De asemenea, nici medicii prietenosi nu sunt intr-o situatie confortabila. Ei au precizat ca le este mult mai greu sa le comunice pacientilor vestile proaste tocmai pentru ca au o relatie apropiata. 

Totodata, peste 60% din participantii la studiu au considerat ca doctorii nu pot fi obiectivi daca se imprietenesc cu pacientii lor. 

Prin urmare, nu folositi prenumele, nu va imprieteniti pe Facebook si nici nu va imbratisati dupa consultatii - sunt sfaturile specialistilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea