Social

#alcool #salariat # consumatori de alcool

Studiu: Salariatii, cei mai mari consumatori de alcool din Romania

Salariatii din Romania sunt cei mai mari consumatori de alcool , potrivit unui studiu publicat de Econtext.

Un salariat, consuma, in medie, 1,383 de litri de vauturi alcoolice pe luna. Pe locul al doilea se claseaza pensionarii, cu o medie lunara de 1,23 de litri de alcool. Pe ultimul loc se afla somerii.

Statistica arata ca salariatii prefera berea, in timp ce pensionarii consuma bauturi mai tari precum alcoolul sau rachiul.

Fata de acum zece ani, consumul de bauturi alcoolice este in crestere. Totusi, a scazut consumul de bauturi tari (rachiuri naturale si tuica ) si a crescut consumul de bauturi mai slabe (bere).

In 2001, consumul de bauturi alcoolice era de 0,78 de litri pe luna de persoana. Acesta a crescut gradual, astfel incat in 2008, consumul de alcool a urcat pana la 1,36 de litri pe luna de persoana. In 2010, s-a consumat doar 1,24 litru pe luna de persoana. Din această cantitate ponderea cea mai mare a reprezentat-o berea cu 1 litri, vinul 0.178 litri, iar tuica si rachiurile naturale 0,036 litri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea