Social

#strainatate #romani #munca in strainatate

Studiu: Romanii nu mai sunt tentati sa munceasca in strainatate

In primele luni acestui an, numarul romanilor care isi cauta locuri de munca peste hotare a scazut in mod semnificativ, scrie adevarul.ro.

Un studiu realizat de portalul de recrutare Tjobs arata la inceputul lui 2011 concurau pentru 28.000 locuri de munca aproape 70.000 de candidati. In schimb, in luna august pentru cele 41.000 de joburi disponibile in strainatate au trimis C.V.-uri 37.000 de persoane.

Scaderea de peste 44 de procente are si o explicatie: romani nu mai sunt interesanti de contractele de munca necalificate. Totodata, scaderea este cauzata si de faptul ca multi romani prefera la finalul verii sa isi planifice cu grija plecarea la munca in strainatate sau sa opteze pentru cateva zile de concediu.

Studiul mai arata ca majoritatea celor care au aplicat pentru un loc de munca in afara Romaniei au preferat Marea Britanie (7.900 de CV-uri), Germania (3.200), Spania (2.500) si Italia (2.400).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea