Social

#studiu nepunctualitate #intarzieri #punctualitate

STUDIU Profilul celor care intarzie constant. Te recunosti?

Persoanele optimiste sunt mereu in intarziere, sustine un studiu prezentat de cercetatoarea Diana DeLonzor in volumul intitulat “Never Be Late Again” (“Niciodata sa nu mai intarzii”). Aceasta atitudine ii ajuta sa faca mai multe lucruri simultan si poate avea unele avantaje pe termen lung, dar poate avea si urmari imediate nedorite pentru oamenii care “nu pot aprecia corect durata” unor activitati, scrie libertatea.ro.


Specialistii de la Universitatea San Diego din SUA au observat o legatura intre nepunctualitate si personalitatile de tip B, adica acelea care au tendinta de a privi lucrurile in general, fara a da prea mare atentie detaliilor, si pentru care viitorul apare ca o oferta plina de posibilitati.

Este o tendinta cu efecte pozitive in planul sanatatii fizice si mentale, dar care trebuie ponderata mai ales in tari precum Germania sau SUA, in care lipsa de punctualitate este considerata o dovada de impolitete sau ca o incalcare a eticii muncii, aminteste autoarea cartii 'Never Be Late Again'.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea