Social

#tineri locuinta #parinti copii

STUDIU Peste jumatate dintre tinerii cu varste intre 18 si 30 de ani locuiesc cu parintii! Cine este de vina?

Locuitul cu parintii nu se compara cu nimic in lume! Cel putin asa reiese dintr-o statistica ingrijoratoare, care arata ca 70% dintre tinerii cu varste intre 18 si 30 de alocuiesc cu parintii!

Cel mai greu se desprind de fusta mamei sunt baietii, care stau in continuare cu parintii sau sunt ajutati de ei intr-o forma sau alta. In cazul in care s-au mutat de acasa, cara mancarea gatita de mama cu sacosa si accepta inca de la parinti bani de buzunar.

Fetelor, in schimb, le place independenta. 50% dintre ele au scapat deja de eticheta fata mamei si s-au mutat la casele lor, conform stirileprotv.ro.

Psihologii atrag atentia ca este vorba despre despre un fenomen si cred ca varsta adolescentei nu se mai incheie la 18 ani si ii sfatuiesc pe parinti sa nu-si mai protejeze excesiv copiii.

Inca din copilarie, trebuie evitata teoria gresita potrivit careia copilul trebuie doar sa invete, ca de restul se ocupa mama sau tata. Copiii trebuie sa ai responsabilitati de mici, sustin psihologii. 

Sursa foto: nbcnews.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea