Social

#fericire #studiu #romani #fericire romani

Studiu: O treime dintre romani sunt impliniti si fericiti

Potrivit studiului "National Happiness", 14,3% dintre romani se declara profund fericiti, iar 24,8% fericiti. Studiul a masurat gradul de satisfactie general al vietii si nivelul fericirii. In plus, a identificat si cinci tipologii de romani: Nevoiasii, In cautarea drumului, Familistii, Carieristii si Implinitii si echilibratii.

Studiul a mai aratat ca 39,1% dintre romani sunt fericiti, 22,1% sunt aproape fericiti, iar 38,7% nefericiti. Potrivit studiului, romanul nefericit are varsta intre 45 si 54 ani, locuieste singur si nu are copii.

Studiul a analizat 12 domenii care ar putea cauza nemultumire romanilor: bunastare materiala, relatii personale, educatie, sanatate, comunitate, timp liber, bunastare mintala, arta si cultura, relatia cu vecinii, mediul inconjurator sau munca.

Dintre acestea, onestitatea si transparenta administratiei publice (13,8% din populatie multumita) si situatia financiara (16,8% din populatie multumita) sunt domeniile care au acumulat cele mai mici procente in ceea ce priveste gradul a multumire a romanilor.

Cele 5 segmente de populatie identificate de studiu sunt: Nevoiasii (20,3% din populatie), In cautarea drumului (20,3%), Familistii (17,4%), Carieristii (13,7%) si Implinitii si echilibratii (32,6%).

Sursa foto: anonymouslefty.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea