Social

#declin # activitate cerebrala #declin cognitiv

Studiu ingrijorator! Iata de la ce varsta incepe declinul cognitiv

Activitatea creierului incepe sa incetineasca si declinul cerebral se instaleaza la scurt timp dupa implinirea varstei de 24 de ani, se arata intr-un studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada.

3.303 persoane cu varstele cuprinse intre 16 si 44 de ani, pasionate de jocul StarCraft 2, au fost monitorizate de savantii canadieni, care au analizat felul in care jucatorii reactionau in fata actiunilor oponentilor lor si timpul de care aveau nevoie pentru a reactiona. "Dupa varsta de 24 de ani, jucatorii au aratat o scadere a vitezei cognitive, despre care se stie ca este importanta pentru a face performanta", a spus Joe Thompson, coordonatorul studiului.

Potrivit mediafax.ro, exista si o veste buna pentru jucatorii mai in varsta. "Jucatorii mai in varsta, desi mai lenti, par sa compenseze prin folosirea unor strategii mai simple si prin folosirea interfetei jocului intr-o maniera mai eficienta decat jucatorii tineri, reusind astfel sa isi pastreze indemanarea, in ciuda scaderii vitezei lor cognitive", mai spune Joe Thompson. Acesta sustine ca studiul demonstreaza faptul ca performantele cognitive nu sunt stabile la varsta adulta, ci se afla intr-o miscare continua.

Sursa foto: studentvoice589.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea