Social

#salariu #salariu romania #salariu mediu pe economie

Studiu ingrijorator! Afla cate zile poti trai in Romania cu un salariu mediu pe economie

Un roman care castiga salariul mediu net de 395 de euro nu isi poate asigura mai mult de 16 cosuri zilnice, arata un studiu al patronatelor din industria alimentara, publicat de adevarul.ro. Asta in conditiile in care am cheltui toti banii doar pe mancare.

Mai rau decat noi la acest capitol sta doar Bulgaria, unde cu un salariu mediu net lunar populatia isi poate asigura numai 13 cosuri zilnice. Vecinilor maghiari, in schimb, salariul lunar le ajunge pentru 20 de cosuri zilnice, iar polonezilor pentru 25. Puterea de cumparare este mai mare in vestul Europei, unde cu salariul mediu lunar un britanic, spre exemplu, poate asigura cosul zilnic pentru nu mai putin de 50 de zile.

De vina, sustin reprezentantii patronatelor, este cota TVA de 24% la majoritatea alimentelor de la noi din tara. In plus, salariul mediu net de la noi din tara, de 395 de euro, este de sase ori mai mic decat cel din Marea Britanie. Reprezentantii patronatelor din industria alimentara vorbesc despre o crestere a veniturilor de 13,1% intre 2008 si 2013, perioada in care media preturilor a crescut cu 24,3%, fapt care a dus la scaderea puterii de cumparare a familiilor.

Sursa foto: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea