Social

#factori climatici #anotimp #onu #studiu # transmitere coronavirus

STUDIU! Covid-19 ar putea deveni o boala sezoniera

Potrivit unui studiu realizat de ONU Transmiterea Covid-19 ar putea deveni sezoniera. Cu toate acestea, datele sunt momentan insuficiente pentru a sugera ca vremea si calitatea aerului sunt factori decisivi pentru a adapta masurile de combatere a pandemiei.

 

Transmiterea COVID-19 ar putea deveni sezoniera, insa datele sunt deocamdata insuficiente pentru a sugera vremea si calitatea aerului drept factori pentru a adapta masurile de combatere a pandemiei, au declarat reprezentantii ONU.

A trecut mai bine de un an de la aparitia virusului, insa multe elemente sunt inca necunoscute, inclusiv in ceea ce priveste transmitera virusului. 

Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM), o agentie specializata a ONU, a infiintat o echipa speciala, care reuneste 16 specialisti, insarcinata cu studierea influentei factorilor meteorologici si a calitatii aerului asupra pandemiei.

Un prim raport emis de ONU arata ca, protrivit caracterului sezonier al bolilor virale respiratorii (in special varful sezonului rece pentru gripa si coronavirusurile care provoaca raceli in climatele temperate) Covid-19 „ar fi o boala sezoniera daca va persista cativa ani”.

Specialistii sustin ca transmiterea coronavirusului “ar putea deveni sezoniera in timp, ceea ce sugereaza ca este posibil sa se ia in calcul factori meteorologici si de calitate a aerului pentru a monitoriza si prevedea” boala in viitor. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe studii privind dinamica transmiterii bolii, mai ales ca transmiterea bolii a fost afectata de interventiile guvernamentale mai mult decat factorii de mediu, in ultimul an.

„In acest moment, datele disponibile nu sustin utilizarea factorilor meteorologici si a calitatii aerului pentru a permite guvernelor sa relaxeze masurile pe care le iau pentru a reduce transmisiile”, a declarat Ben Zaitchik, copresedinte al echipei speciale si membru al Departamentului pentru stiintele Pamantului si Planetelor de la Universitatea Johns Hopkins, Baltimore, potrivit spotmedia.ro.

„In primul an al pandemiei, am observat valuri de contaminare in anotimpurile calde si in regiunile calde. Nu exista dovezi ca acest lucru nu s-ar putea intampla din nou”, a adaugat Zaitchik, citat intr-un comunicat.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea