Social

#tentative sinucidare #efecte fumat #fumat

STUDIU Ce se intampla in mintea ta cand tragi un fum de tigara

Un studiu publicat recent in jurnalul medical Plos One releva un efect nestiut pana acum al fumatului: tigarile favorizeaza tentativele suicidare.

In cadrul cercetarii coordonate de profesorul Bernard Le Foll din cadrul Centrului pentru Dependente si Sanatate Mintala din Canada au fost analizati 34.653 de subiecti, fumatori si nefumatori, timp de patru ani (2001-2002 si 2004-2005).

La final s-a constatat ca un numar mai mare de fumatori au declarat ca au avut o tentativa de sinucidere fata de cel al nefumatorilor. De asemenea, cifrele au aratat ca riscul unei tentative de sinucidere a fost de patru ori mai mare in randul noilor fumatori si al celor care au reluat fumatul in timpul studiului, fata de nefumatori.

Potrivit profesorului Le Foll, rezultatul este valabil indiferent de caracteristicile socio-economice ale participantilor la experiment, de istoricul lor psihiatric sau de eventuale tentative de sinucidere din trecut.

Sursa foto: breathelhc.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea