Social

#romani bani sarbatori #sarbatori de iarna

STUDIU Cat ii costa pe romani sarbatorile de iarna si ce-si doresc in 2019

Pentru sarbatorile de iarna, 40% dintre romani vor aloca acelasi buget ca si anul trecut, în vreme ce 34% sunt dispusi sa investeasca mai multi bani pentru aceste sarbatori, încadrandu-se între 100 si 200 Euro, arata a noua editie a barometrului international Ferratum.

Romanii considera ca cel mai important moment de sarbatori îl reprezinta timpul petrecut alaturi de familie (60%), îsi doresc sa se bucure de spiritul Craciunului (26%) si au în plan sa cumpere cadouri pentru sarbatori (11%), arata a noua editie a barometrului international Ferratum, realizat în peste 23.000 de gospodarii din 19 tari.

Rezultatele din acest an arata ca 21% dintre respondenti planuiesc sa cheltuiasca mai mult decat Craciunul trecut, în timp ce 43% au declarat ca intentioneaza sa pastreze acelasi nivel ca în anul precedent.

In ceea ce priveste cumparaturile, acestea se vor axa în proportie de 19% pe articole vestimentare, urmate de dulciuri & delicatese (18%) si de jocuri & jucarii (11%).

Romania, in topul tarilor care cheltuiesc multi bani pentru sarbatori

Sondajul indica si faptul ca cei dispusi sa cheltuie cea mai mare parte din salariu pentru vacanta de iarna sunt locuitorii din Mexic (48%), din Brazilia (38%), din Romania (29%) si din Bulgaria (25%). In acelasi timp, tarile care vor aloca cel mai putin din venitul lunar pentru sarbatori sunt Danemarca (13%), Finlanda (11%), Germania (10%) si Olanda (10%).

Brazilienii si romanii sunt dispusi sa aloce cei mai multi bani calatoriilor din aceasta perioada-pana la 27% din venitul lor lunar-în timp ce respondentii din Polonia, Letonia si Olanda vor aloca doar 10%-13% acestora. Cand calatoresc, 71% dintre respondentii australieni, 56% dintre canadieni si 39% danezi sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult de 100 de euro pe noapte într-o camera de hotel, în timp ce majoritatea respondentilor din Germania (70%), Romania (33%) si Estonia (28%) au spus ca prefera o camera AirBnB mai mica pentru cazarea lor.

Pentru Noul An, romanii îsi doresc sa petreaca mai mult cu apropiatii (32%), sa-si renoveze casa (27%) si sa calatoreasca mai mult (25%). De asemenea, 15% dintre respondenti viseaza la o viata mai activa.

Timpul petrecut cu familia si cu cei dragi de sarbatori reprezinta ceea ce 69% dintre respondenti au afirmat ca este cel important pentru ei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea