Social

#trafic auto #studiu #conducatori auto #zapada #gheata

Studiu: De ce se tem soferii romani pe timp de iarna

Din ce in ce mai multi conducatori auto romani considera periculos traficul in sezonul rece. Majoritatea soferilor se tem de tamponarile cauzate de gheata si zapada, arata un studiu recent comandat de Generali Romania si realizat pe un esantion de 3.200 de persoane.

Peste 60% dintre soferii din Romania sunt de parere ca iarna este cel mai periculos anotimp pentru vehiculul lor. Alti 28% sustin ca traficul in aceasta perioada a anului este mai putin periculos decat cel pe timp de ploaie sau pe ceata.

In topul pericolelor de care se tem acestia odata cu venirea iernii se afla coliziunile in trafic din cauza ghetii si zapezii (81,6%), nesiguranta locului de parcare (8%), defectarea autovehiculului din cauza inghetului si a frigului (6,7%), precum si avarierea masinii din cauza zapezii si turturilor care cad de pe cladiri (2,6%).

Statistica mai arata ca 70% dintre cei intervievati utilizeaza masina zilnic, in timp ce aproape 13% evita sa circule cu automobilul iarna din cauza pericolelor si traficului aglomerat. In schimb, 10% dintre conducatori au declarat in timpul sezonului rece circula cu masina doar in weekend.

Sursa foto: maramuresmedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea