Social

#E.coli litoral #Directia de Sanatate Publica #e.coli #vacanta mare #vacanta litoral

STUDIU Bai cu E. coli! Marea, transformata in toaleta publica

Biologii Directiei de Sanatate Publica din Constanta trag un semnal de alarma privind nivelul de infestare cu bacteria E.coli, care in unele statiuni a ajuns aproape de cea maxima admisa, din cauza ca turistii transforma marea in toaleta publica.

Cea mai grava situatie, conform medicilor de la Directia de Sanatate Publica din Constanta, este la Costinesti, unde infestarea cu bacteria Ecoli in apa de mare este la cota de 97 - pe o scara maxima admisa de 100 de unitati, conform stirileprotv.ro.

Si in statiunile Eforie Sud si Eforie Nord, nivelul de infestare cu bacteria E.coli este destul de ridicat. Aproape de jumatatea limitei este si plaja Modern din Constanta.

Analizele facute de biologi arata ca zona de pe litoral cu cea mai curata apa de mare este situata spre Mamaia Nord, zona exclusivita cu hoteluri, cluburi si restaurant scumpe. De fapt aici este si singura plaja certificate Blue Flag.

Bacteria E.coli se dezvolta in locuri extrem de aglomerate. Teoretic, singura modalitate de a va proteja este sa nu inghititi apa de mare dar, odata intrat in apa, e greu sa va feriti. Daca acest lucru s-a intamplat cereti ajutorul unui medic care va poate prescrie un tratament de scurta durata. 

Potrivit reprezentantilor DSP nu exista restrictii de imbaiere. In procente moderate, bacteria E.coli este distrusa in mod natural de dinamica sistemului marin. 

"Se reglezeaza valoarea in mod natural prin volumul mare de apa, curentii marini, radiatiile ultraviolete si salinitatea apei care nu permite dezvoltarea accelerata a bacteriei”, afirma Gabriela Caruceru, DSP Constanta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea